Öt orvvadászattal gyanúsított férfi ellen indítottak nyomozást a veszprémi rendőrök, akiket összehangolt akcióban fogtak el - értesült a HavariaPress.

A Veszprémi Rendőrkapitányság egy 42 éves és 33 éves veszprémi, egy 40 éves és 48 éves hajmáskéri, valamint egy 29 éves pincehelyi lakos ellen folytat nyomozást. A 42 éves veszprémi, továbbá a 40 és 48 éves hajmáskéri lakosok a megalapozott gyanú szerint az elfogásukat megelőző időszakban több alkalommal ejtettek el vadakat engedély nélkül Veszprém megyei erdőterületeken, tiltott vadászati eszközzel - vadászíjjal -, valamint illegálisan szerzett és tartott lőfegyverrel. Az elejtett vadak húsának egy részét feléltek, más részét eladták. Egyikük emellett több lopással is gyanúsítható: február 3-án egy veszprémi mezőgazdasági telephelyről lopott el kültéri kamerákat, tavaly decemberben pedig egy Balaton-parti élményparkból lopott el quad-alkatrészeket mintegy 2 millió forint értékben.

A Veszprém megyei rendőrök összehangolt akció keretében fogták el az elkövetőket, akik közül a lopásokkal is gyanúsított férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Egy hajmáskéri lakossal szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, a másik három gyanúsított pedig jelenleg szabadlábon védekezhet. A büntetőeljárás során a nyomozók több mint 10 helyszínen tartottak házkutatást, ahol közel 100 olyan tárgyat foglaltak le - golyós lőfegyvert, lőszert, éjjellátó készüléket, töltényeket, számszeríjat, íjat, nyílat, zsigerelőkést, álcaruhát és vadhúst -, melyeket a gyanúsítottak a bűncselekmények elkövetéséhez használtak, illetve bűncselekményekből származnak.

Forrás: Havariapress