Húsz kilométer hosszú, szív alakú, vadregényes turistaútvonalat hoz létre több helyi önkormányzattal közösen a hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarm.

A Csepegő-kő a Zselic egyik eldugott szurdokvölgyében található. A forrásvíz a sziklában talált utat magának és innen táplálja a belőle kiinduló kis patakot. Körös-körül hatalmas és meredek homokfal található, az erdő fái pedig szinte az égig érnek. Ez az egyik látványossága a tervezett turista útvonalnak. A közeli szabadidőfarm gyerektáborainak résztvevőit szokta kihozni ide az ötletgazda.
- Az volt az ötletem, hogy ezt a gyönyörű szép kirándulóhelyet elérhetővé kellene tenni másoknak is, hiszen a gyerekek állandóan kérdezik, hogy az aput, meg az anyut hogyan tudnánk ide elhozni és mondtam, hogy meg fogjuk ezt oldani - mondta Baranyai Sándor, ötletgazda.

A turistaútvonal a Hűség-útja elnevezést kapta. A szabadidőfarm mellett több kis falut is érint az útvonal. A kialakításba bevontak alapítványt, természetbarátokat, cégeket, megyei és települési önkormányzatokat is.
- Úgy gondolom, hogy kicsit fellendítjük magát a Zselicséget és az önkormányzatok segítségével, ezzel a túraútvonallal még jobban hozzá tudunk járulni, hogy megismerjék az emberek magát a Zselic völgyet - válaszolta Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm ügyvezető igazgatója.

Az útvonal kialakítása szervesen kapcsolódik a Zselic turisztikai fejlesztésébe. Rövidesen elindul egy 1,2 milliárd forintos kerékpárút beruházás is. Legalább egy tucat látványosságot fűznek majd fel az útvonalra.
- A legfontosabb, hogy a vendég ne csak idejöjjön, hanem aztán itt is maradjon, itt költsön és jövedelemtermelő képességet, boldogulást jelentsen az itt élőknek - tette hozzá Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.
A Hűség-útja tematikus turista útvonalat április 30-án, egy nagyszabású rendezvény keretén belül avatják fel Hajmáson.

Fporrás: Kapos