Több évtizedes csökkenés után több mint negyven százalékkal nőtt az európai denevérpopuláció 1993 és 2011 között - közölte csütörtökön az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).

Sok, egykor aktívan dolgozó kutyafajta a technológiai fejlődés áldozata lett, és a tenyésztésük során a funkció helyett a forma került előtérbe.

Az elmúlt ötven évben Afrikában az oroszlánok egyedszáma 90 százalékkal csökkent.

A kutyák által terjesztett, agykárosító szopornyicavírustól igyekeznek megóvni a vadon élő tigriseket Indiában, ahol már számos ragadozó nagyvad tetemében kimutatták a kórokozót az elmúlt években.

Brit kutatók igazolták azt a korábbi sejtést, hogy a vándormadarak energiát takarítanak meg azzal, ha V alakban repülnek.

A modern orvvadászok a legújabb technika segítségével ejtik el prédáikat. A vadőröknek már kész a válaszuk: drónokkal veszik fel a harcot.

A "szeretethormon" érzékelésének genetikai háttere is befolyásolja, hogyan barátkozik a kutya az emberrel, mennyire próbál szeretett gazdája közelében maradni különböző helyzetekben - állapította meg egy magyar kutatócsoport.

Évente körülbelül 40 ezer elefántot ölnek meg illegálisan – negyedóránként legalább egyet. Sierra Leone 2009-ben vesztette el utolsó afrikai elefántját, Szenegálban pedig már csak 5-10 példány élhet.