erdelyi kopoAz idei év különösen üdvös az őshonos kutyafajtáknak, ugyanis megalakult a Magyar Vizslák Világszövetsége, de emellett úgy néz ki, hogy – ha maga Erdély nem is – a kopó elfoglalja régi, méltó helyét.

magyar fajtak iskolaprogramKedden érkezett a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége (MEOESZ) által megálmodott, és állami támogatással létrejött iskolaprogram az utolsó állomásához,

 dsr6553 deA hétvégén a vadászkutyáké volt a főszerep Ekecsen. Szeptember 5–6-án ugyanis sor került a Csallóközi kupa nevet viselő versenyre.

osztrak magyar retriever bajnoksagJanuár 18-19 rendezte meg a Retriever Munkakutya Sportegyesület (RMSE) az Osztrák-Magyar bajnokságot Lepsényben.

vizslak hetvegejeSzombaton és vasárnap igazi nyári hőség tette próbára a vizslásokat Martonfán, ahol a nemrégiben átadott Vadász- és Ifjúsági Központ két vadászkutyás rendezvénynek is otthont adott.

maroti2Mesebeli helyszín, hibátlan rendezés, remek munkák, csodálatos időjárás, hogy csak a vázát írjam le annak a sajátos, eleddig ismeretlen vadászati alkalmassági vizsgának, ahol 4 utánkeresésre alkalmas kutyafajta 8 egyede indult az előzőnapi vadászatok után maradt sebzések kidolgozására.

kaszo kupa2020Magasparti Rutinos Lator és a többi hannoveri véreb felsorakozott a csípős februári reggelen szombaton, hogy a gazdáikkal közösen bizonyítsák tudásukat a kaszói rengetegben.

agarasz vav vizsgaBalmazújvárosban került megrendezésre a kétnapos program a Országos Magyar Vadászkamara szervezésében.