vizslaverseny hevesOktóber 19-én, a hatvani Aranyfácán Vadásztársaság területén rendezték meg az I. Zádor Oszkár Emlékversenyt.

vav vizsgaAz Ősi Sárrét Vadásztársaság adott otthont a megyei Vadászati Alkalmassági Vizsgának. Maróti Béla, a vizsgabizottság elnöke szerint a vadásztársadalom korábban nagyobb jelentőséget tulajdonított a kutyák szerepének.

agarA szombati agarásznapra érkeztek vendégek az ország minden részéből. A megyei vadászkutyák napjára ellátogató vendégek a tiszadobi Andrássy-kastély melletti réten láthatták a Nagyecsedről érkezett Némedi Gyula magyar agarait is.

nehezitett vercsapa versenyA Magyarországi Erdélyi Kopó Klub 2019. április 7-én rendezte meg az immár hagyományos Nehezített Vércsapa Versenyét, azon belül erdélyi kopóknak kiírt Standeisky Andor Vándorkupát. A versenynek ezúttal a Somogy megyei Vörösalma,

vizsla foverseny soponyaA vizslának lételeme a vadászat, amelyben nagy szerepe van a négy éve felélesztett vizsla főversenyeknek. Hogy miért olyan fontos ez, s hogy mi lesz a vizslával a civil életben, arról Sándor Gyula, az OMVK Kinológiai Szakbizottságának elnöke mesélt.

agar veszpremZalában nyitotta meg évadját az Országos Agarász Egyesület. Mihályfán nem csak agarakkal, hanem kopókkal, vizslákkal és solymászbemutatóval is várták a közönséget.

vav vizsgaAz Agrárminisztérium támogatásával ismeretterjesztő kisfilm készült a vadászkutyák számára tartott Vadászati Alkalmassági Vizsga (VAV) bemutatására.

tacsko kopoÚj tudományos-ismeretterjesztő könyv jelent meg A kutya - Az ember legjobb barátjának története címmel Miklósi Ádám akadémikus, egyetemi tanár, a Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének vezetője szerkesztésében a Libri Kiadónál.