verebezes szamokbanA vérebvezetők értékmentő tevékenysége hatalmas jelentőséggel bír, túl azon, hogy a sebzett vad szenvedéstől való megváltása a vadász erkölcsi kötelessége is.

vizslaversenyA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vadászkamara 2022. augusztus 26-27. között a megyénkben megrendezésre kerülő Országos Vadásznap keretében hagyományteremtő céllal speciális vizsla-versenyt rendez.

erdelyi kopoA VENATOR Alapítvány szervezésében, a Magyarországi Erdélyi Kopó Klub együttműködésével konferenciát tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szalaszenden, január 13. és 15. között, „Az erdélyi kopó a magyar vadászati kultúrában” címmel.

erdelyikopo vilagtalalkozoErdélyikopó-világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Romániából és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.

meglott kutyaMegrázó eset történt november 5-én, egy Pest megyei fácánhajtáson, ami után közel 70 sörétet azonosítottak a cikkünkben szereplő kutya testében az orvosok, de csak tízet tudtak eltávolítani

baranyai gyoztesSandó István és Magasparti Rutinos Zsolna nevű rövidszőrű magyar vizslája az Országos Vizsla Főverseny győztese.

vizslak versenyeztekNovember 19-én rendezték Sződön, az Ezüstfácán Vadásztársaság területén a Szent Hubertusz Vadászversenyt, amely egyúttal a Tumay Jánosné „Baba néni” Emlékverseny elnevezést is viselte

vizsla foverseny soponyaA legügyesebb magyar vizslák gyűltek össze a Fejér megyei Soponyán azért, hogy vadász tudásukról adjanak számot.