Családi programokat kínál a Gemenc és a Gyulaj Zrt. a hét végén, a természetbarátok az ártéri erdőben gyalogtúrákon, mézkóstolón, dunai hajókiránduláson vehetnek részt, a gyulaji erdőben pedig a vadetetéssel ismerkedhetnek.

Több olyan program is várja az érdeklődőket áprilisban, amely a hazai vadfajokat és a magyar vadászati kultúrát, a vadgazdálkodás jelentőségét mutatja be az érdeklődőknek.

Huszonkét színhelyen egyebek mellett kerékpáros programokkal, gyógynövénytúrával, természet- és környezetvédelmi játékokkal, vetélkedőkkel várják az érdeklődőket április 22-én, pénteken Egerben a Föld napján - hangzott el a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján a hevesi megyeszékhelyen.

Megnyitották az Északerdő Zrt. „Kisvasúttal hegyen-völgyön” című fotópályázatára érkezett alkotásokból készült kiállítást a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Ökoturisztikai Központjában.

„Isten szabad ege alatt” címmel vadászati kiállítás nyílik a Munkácsy Mihály Múzeumban. A tárlat ünnepi megnyitójára április 21-én, csütörtökön 16.30 órakor kerül sor.

Ökoturisztikai programsorozattal várja a Gemenc Zrt. a turistákat Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében

A 13. évadára készülő „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat július 2-án indítja el az idei 9 napos mátrai programfolyamát, mely július 10-ig tart.

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány – az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. közreműködésével – a hagyományos vadászati kultúra bemutatására indított tavaszi programsorozat keretében különleges “vadkutató vonatozásra” invitálja az érdeklődőket Andókútra a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán.