Újdonság: a „Muzsikál az erdő” határokon átnyúló rendezvénnyé válik, a Felvidékre és a Partiumba látogat.

A „Szerelemvonat Lillafüredre” elnevezésű programot első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút és a Tókert Étterem 2016. február 14-én, a szerelmesek napján.

Február 19-én, a FeHoVa vadászati kiállítás második napján vadgazdálkodási konferenciát rendeznek „A vadgazdálkodás időszerű kérdései” címmel. Szó lesz az apróvad-gazdálkodás kihívásairól, a zöldítésről, az agrár-erdészeti rendszerek vadgazdálkodási vonatkozásairól és nagyvad-állomány növekedéséről is.

A népi hagyomány szerint február 2-án a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, ha napos időt talál és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik aludni, mert még hosszú lesz a tél.

A Gemenc Zrt. kirándulást szervez az ártéri erdő különleges tájain

Széchenyi Zsigmond vadász, író, a magyar vadászati kultúra kimagasló alakja 1898. január 23-án született Nagyváradon. A hatvani Vadászati Múzeum névadójának születésnapjára több programmal is készül az intézmény.

Az Északerdő Zrt. a Mókus Odú erdei falatozóval és a Lillafüredi Pisztrángteleppel karöltve idén is megrendezi garadnai disznótorát és pisztrángtelep-bemutatóját 2016. február 20-án, szombaton.

Kun Edit természetábrázoló festményei tekinthetők meg a füzérradványi Károlyi-kastélyban.