A Budakeszi Vadaspark, zoopedagógusaival, erdőpedagógusaival és állattrénereivel az élen nagyon fontosnak tartja, hogy a vadasparkba látogató kisebb és nagyobb gyerekek megismerjék és megszeressék a hazai erdők élővilágát.

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2017-ben a 14. évadára készül.

Több programot is szervez áprilisban a Körös-Maros Nemzeti Park (KMNP): egyebek mellett túzoklesre, természetvédelmi túrákra és madármegfigyelésre várják az érdeklődőket.

Mint minden tavasszal, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal március 11-ére, szombatra esik.

Kedves utánkeresés iránt érdeklődők! Április 22-én találkozzunk ismét Bárnán, a Bárna-Vad Kft. vadászházánál.

A közeli nőnap alkalmából, 2017. március 5-én, vasárnap minden kedves hölgy utasunk 300 forintos napijegy váltása mellett korlátlan számú utazásra jogosult az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatain.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Állatorvostudományi Egyetem, az Országos Magyar Vadászkamara, az Országos Magyar Vadászati Védegylet, a Magyar Tudományos Akadémia Erdészeti Tudományos Bizottság Vadgazdálkodási Albizottsága,

Közeleg a Bálint-nap, a Budakeszi Vadaspark pedig, jó szokásához híven, idén is megtartja a Szerelmes állatok napját.

Idén a meghirdetett menetrendhez képest két héttel korábban, már április első hétvégéjén elindulnak a Zemplén szívében fekvő Pálháza kisvasútjának járatai – tájékoztatott Buday Péter, az Északerdő Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasút üzemvezetője.

Az idei FeHoVa-t – Közép-Európa egyik legjelentősebb fegyverrel, horgászattal és vadászattal foglalkozó kiállítását – február 9-12 között rendezi meg a HUNGEXPO Zrt, amelyen 17 ország 300 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait.