Reggel jött a hívás … Apc … ez a három betű számunkra egy nagyon jó muflonos területet varázsol elénk. Tavaly három gyönyörű kost sikerült megtalálnunk, nem mindennapi körülmények között…

„A delet harangozták éppen, amikor megcsörrent a telefonom. Alföldi kollégám hívott, hogy egyik ismerőse tegnap este bakra lőtt, de nem lesz könnyű eset, mert csak most kérdezték meg tőle a telefonszámom: nyilván mostanáig keresték, jól összejárták a területet.

7:45-kor hívott tacskókopós vadőr barátom, hogy sebzett bikához hívták, de Neki most nincs erre alkalmas kutyája, engem ajánlana, ha ráérek.

A szívférgességet korábban csak külföldről behozott kutyákban mutatták ki, de ma már ugrásszerűen megnőtt a hazai esetek száma, és egyes területeken egyre komolyabb veszélyt jelent a kutyák számára.

A Bassotto di Corleone Vadásztacskó kennel kutyái október huszonkilencedikén részt vettek a MEOESZ Ebtenyésztők Sárvár Környéki Egyesülete által meghirdetett Hubertusz Kupán, Káld-Hidegkúton.

Ginával első lábon lövött disznót kerestünk. 600 méter vezetékmunkával egy nádashoz értünk, ahol – a nagy víz miatt – a keresést szabadon folytattuk.

A Magyar Jagd Terrier Klub október 15-én, Mátrafüreden rendezte meg az idei II. vaddisznós CACT munkavizsgáját, ahol igen népes mezőny gyűlt össze. Meglepő, egyben örömteli, hogy több kutya – összesen 15 – maximális pontszámot ért el.

Beszélgetés Nyúl András fővadásszal.