erdészbál 2008Kettős hatás a visegrádi Erdészbálon. Február 2-án a visegrádi Sirály étterem összes termében újból találkozót adtak egymásnak azok az erdészek, akik haladó hagyományt szeretnének teremteni a farsangi időszakban az Erdészbálnak.

Az Országos Erdészeti Egyesület báljára este 7 körül érkező vendégeket szépen megterített és földíszített asztalok várták. Mindenhol gyertya és a hölgyeknek egy-egy cserép tavaszhívó primula díszelgett.
A vendégeket Kertész József régióelnök köszöntötte, majd elhangzott Fodor Imre szaktársunk immár hagyományos tárogatómuzsikája. A szívbemarkolóan szép hangok után Ormos Balázs az OEE főtitkára nyitotta meg az Országos Erdészbált. A főtitkár az est hangulatához illő szavakon túl hangot adott félelmeinek is, melyet a Titanic képével „illusztrált”.
Reméljük, nem a borúlátó forgatókönyv valósul meg.
A vigalmat Fábián Éva (ének, ütőgordon) és Juhász Zoltán (duda és pásztorsípok) előadásában fákról, madarakról, erdőről, vizekről gyűjtött székely-magyar népdalok alapozták meg.
A hangulat fokozásában főszerepet vállalt a Bogdányi Fiúk tánczenekar.

A szervezők pedig meglepetésként a visegrádi Primavera leányegyüttes táncával kedveskedtek a vendégseregnek. A Mátyás-év hangulatához kitűnően illő produkció igazán telitalálat volt. A férfinép bátrabb tagjai pedig leckét vehettek a reneszánszkor társastáncaiból is.
A fácánleves előétel után következett a szarvassült, s aki még bírta, az éjfél után vaddisznópörkölttel küzdhetett.
A baráti beszélgetésekben vissza-visszatérő téma volt, hogy ezt a jeles eseményt az OEE elnökség egyetlen tisztségviselő tagja sem tisztelte meg. Ha csak, Kertész József régióelnök nem bírta az elnökség többi tagjának „mandátumát.” Tudomásunk szerint nem. Ez volt a rossz hír.

Képviseltette magát a bányászszak, sőt a faiparosok is, dicséret érte.
A társaságok vezetőit is csak meglehetősen ligetesen véltük felfedezni, kivétel Cserép János ex-elnök, az Északerdő Zrt vezérigazgatója, valamint Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt termelési főmérnöke, akik már törzsvendégnek számítanak.
Az éjfélkor rendezett hagyományos tombola sztárnyereménye az Északerdő Zrt felajánlásából származó két vadászati meghívás és a Stihl vásárlási utalványa volt. A közel ötven nyeremény mind egy szálig gazdára talált.
Jövőre veletek ugyanitt – remélve a nagyobb tülekedést a táncparketten.
A 2009. évi Országos Erdészbált február 7-én, ismét Visegrádon, a Sirály étteremben rendezik.

Forrás: Forestpress, Fotó: Forestpress