budakeszi vadaspark pillanatokA vadászat kultúrájával és hagyományaival ismerkedhetnek meg testközelből május 4-én, szombaton mindazok, akik a Budakeszi Vadasparkba ellátogatnak.

A szervezők a Vadászati Kulturális Egyesülettel és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjaival együttműködve interaktív módon mutatják be az érdeklődőknek a vadászok több évszázados múltra visszatekintő, a kultúránk szerves részét képező munkáját. Az egész napos vadászati vetélkedő mellett solymász- és vadászkürt-bemutató, kisállattréningek valamint a jól ismert és közkedvelt Állatijóbemutatók is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók.

A Vadászati Kulturális Egyesület vadászati vetélkedője az egész család fantáziáját megmozgató feladatokkal és meglepetésekkel kecsegtet; az egész napos solymászati bemutatón a látogatók izgalmas közelségbe kerülhetnek e csodaszép és kecses mozgású ragadozómadárral, az érdeklődők ugyanakkor a sólyom vadászatban betöltött szerepéről is hallhatnak majd. A látogatók megismerkedhetnek a vadászati hagyományokhoz évszázadok óta szervesen kapcsolódó vadászkürtökkel is, a vadászati tanösvényt bejárva pedig a vadászat történelméről, az emberi kultúrában betöltött szerepéről és a vadászkutyák speciális fajtáiról szerezhetnek bővebb ismereteket az érdeklődők.

A Vadászati Kulturális Egyesülettel közösen megrendezett tematikus napnak köszönhetően immár az egész család megismerheti a vadászat több évszázados hagyományait és szépségeit, aminek köszönhetően a szakma méltó és elismert helyet kaphat a XXI. század emberének gondolkodásában is.

A Vadászati Kulturális Nap részletes programja:

9:00-17:00: Egész napos vadászati vetélkedő, solymász- és vadászkürt-bemutató

10:00: Mosómedve-tréning
11:00 – 11:30: Vadászkürt-bemutató a színpadon
12:00: Állatijó-bemutató a színpadon
13:00: Aranysakál tréning
14:00: Állatijó-bemutató a színpadon
15:00: Kisragadozó-látványetetés
16:00: Vadászkürtös zárás

További információ a honlapunkon:
https://budakeszivadaspark.hu/hirek/vadaszati-kulturalis-nap-a-budakeszi-vadasparkban/

Forrás: Forestpress