Hamarosan méltó helyére kerül az új világrekord vapitiagancs, a Sziklás-hegységi Vapiti Alapítvány (Rocky Mountain Elk Foundation, RMEF) missoulai múzeumában –olvasható a szervezet oldalán. A pompás állatot Steve Felix ejtette el Montana keleti részén, még 2016 szeptemberében.

“Ez a bika tükrözi a minőségi élőhely, a vadgazdálkodási stratégia, és a vadászok fontos szerepét, akik a vadgazdálkodáshoz szükséges forrásokat biztosítják a fegyverekre, lőszerekre és íjászati felszerelésekre kivetett adókon, valamint a vadászjegyek és engedélyek vásárlásán kereszetül.” mondta Steve Decker, RMEF marketingért felelős alelnöke.

Az agancs bruttó pontszáma 447 inch (1135,4 cm), ami tisztán 430 pont (Boone & Crockett és Pope & Young pontozási rendszer). Amellett, hogy ez a bika volt Montana államban az elmúlt 48 évben mért legnagyobb, további különlegessége, hogy íjjal hozták terítékre. Ez a vadászati mód a tengerentúlon a mai napig igen nagy népszerűségnek örvend.

Steve Felix és a bika nemrégiben megkapta az Ishi díjat, a legnagyobb elismerést a Pope & Young Clubtól.

“Gratulálunk Stevenek, és köszönöm neki, hogy felajánlotta részünkre, hogy megjelenítsük a vadászatot, hogy mindenki láthassa és megcsodálhassa ” – tette hozzá Decker.

Forrás: Vadászlap

0
0
0
s2smodern
powered by social2s