duvad11A Duna-Tisza közi Vadgazdálkodási Táj vezetője, Demeter Erzsébet főosztályvezető-helyettes kezdeményezésre az OMVK Heves megyei Területi Szervezete 2018. február 23. és 28. között dúvadgyérítési programot hirdetett Heves megye két apróvadas tájegységébe.

A programban nyolc-nyolc vadászatra jogosult vett részt a Mátra-alja-dél-hevesi és a Tisza-tavi tájegységből. Az akciót 2018. március 2-án délután közös teríték zárta a Tepély Vadászati Társaság székhelyén, a tepélypusztai Hotel Fauna udvarán.

A hat nap eredményeképpen a záróterítékre került 38 db róka, 1 db borz, 2 db nyest, 2 db dolmányos varjú, 1 db szarka és 7 db szajkó, összesen 51 db vad. A legeredményesebb dúvadgyérítő jogosult a Tiszamenti Földtulajdonosi Vt. volt, másodikként a Tarnaörsi Dózsa Vt. végzett, míg harmadik helyezett a hatvani Aranyfácán Vt. lett.

A napot a házigazda jóvoltából egy jó hangulatban elköltött ebéd és végezetül eredményhirdetés zárta, ahol a három legeredményesebb vadásztársaság serleget és valamennyi résztvevő emléklapot vehetett át a szervezőktől.

Forrás: OMVK
0
0
0
s2smodern
powered by social2s