kobormedve sandorfalva201806kA Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai által 2018. június 9-ére virradó éjjel készített felvétel

2018. június 9. - Csongrád megye - Az állat többször is megpróbált bemenni a településre.
Szombatra virradó éjszaka, éjfél után véget ért a médiahírességgé vált medve magyarországi kalandja: Sándorfalvánál megállították menetelését.

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója terítette le altatólövedékkel, miután az állat többször is megpróbált bemenni a településre.
Mindenki megnyugodhat Sándorfalván. A Szegedi Vadaspark igazgatójának, Veprik Róbertnek sikerült altatólövedékkel meglőni a medvét. Hamarosan visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de ezúttal jeladót is kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni, ha netán újra kóborolni akarna.
A medvét azonnal ketrecben helyezték el, és tovább szállították Szegedre.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a medve sorsával kapcsolatban az alábbi közleményt tette közzé honlapján:

"Csak hétfőn várható döntés a Csongrád megyében befogott medvéről

Az alföldön kóborló medvét Sándorfalva közelében péntek éjjel sikeresen befogták, jelenleg a Szegedi Vadasparkban várja a döntést további sorsáról.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az elengedésről még nem született döntés. A továbbiakról hétfőn, egy minden érintett szerv képviselőiből álló bizottság fog dönteni, így a szabadon engedés idejéről és helyszínéről is. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság – amely nem összekeverendő a Bükki Nemzeti Parkkal – éppolyan fontosnak tartja a működési területén, illetve az ország egyéb területein élő lakosság biztonságát és jogait, mint a természet védelmét.

A bizottság döntéséről szóló sajtóközlemény megjelenéséig minden, az elengedéssel kapcsolatos információ nem megalapozott."

Forrás: ForestPress