Nyomtatás
Találatok: 570
vadaszverseny2018Az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezete 2018. július 5-én az Árpádtetői Erdészetnél és a Rücker-aknai lőtéren szervezte meg a Hivatásos vadászok szakmai versenyének Baranya megyei fordulóját, amely Genczler Viktor jóvoltából Mecsekerdős sikert hozott.

A kétévente zajló megmérettetésen idén megyénkből 10 hivatásos vadász indult.
A versenyzőket Agyaki Gábor, az OMVKB elnöke köszöntötte, a feladatokat Radó Zoltán az OMVKB hivatásos vadász alelnöke ismertette. Ahogy az már megyénk szakmai rendezvényein megszokott, vadászkürtök indították útnak a vadászokat.

A verseny első részében az erdei iskolában 50 szakmai kérdésből álló tesztlapot kellett kitöltenie az indulóknak, majd a verseny a lőtéren folytatódott. Pongrácz Viktor lőtérvezető irányításával a lőkészségükről adhattak számot a hivatásos vadászok. 25 korongos gyorsított korongvadász számban sörétes fegyverrel kellett helytállniuk, illetve golyós fegyverrel 50 méterről, egyszárú lőbot használatával, vaddisznót ábrázoló céllapon kellett a lehető legjobb pontszámot elérni 3 lövésből.
A lőtéren még egy gyakorlati feladat várta a szakembereket. Különböző távolságokra kihelyezett gím-, dámszarvas, őzbak és muflon trófeák várták, hogy a versenyzők megbecsüljék a trófea távolságát, a trófea méretét, korosztályát, illetve eldöntsék, hogy az adott trófea alapján szakszerű volt-e az elejtés.

A szakmai megmérettetés újfent Mecsekerdős sikerrel zárult. Genczler Viktor, a Pécsváradi erdészet hivatásos vadásza végzett az első helyen, így ő képviseli megyénket július 18-19-én az országos galgamácsai döntőn.

Helyezések:
1. Genczler Viktor Mecsekerdő Zrt.
2. Kiss István Bóly Zrt.
3. Seres Ferenc Pécsvárad-Apádvarasd FVT

Forrás: ForestPress