Nyomtatás
Találatok: 506
somogyvar1Az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének Kulturális Bizottságán belül működő Somogyi Vadászhölgyek Klubja és annak karitatív tevékenysége sokak számára már ismert szerte a megyében.

A hölgyek nemcsak a Somogy Megyei Vadásznapokon jótékonykodnak közel kilenc éve, hanem minden év decemberében felkeresnek hátrányos helyzetű térségeket, falvakat, intézményeket, hogy megörvendeztessék a kiválasztott gyermekeket, családokat.

Jártak már Bőszénfán, Hajmáson, Zselickislakon, Zselicszentpálon, Bárdudvarnokon, a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában, az idei évben pedig a somogyvári Szent László Király Általános Iskola 4. osztályos tanulóihoz látogattak el. A korábbi karácsonyi ajándékdobozok helyett most valami egészen mással készültek. Az osztály tizennyolc tanulójának édességgel megtöltött mikuláscsomagot, szaloncukrot, süteményt és mandarint vittek.

A gyermekek csak annyit tudtak a szervezésből, hogy vendégeik érkeznek. Osztályfőnökük, Kaponya Anikó segítségével énekekből, versekből összeállított műsorral készültek. Izgatottan várták a találkozást, hogy előadhassák kis műsorukat. Mindenki bártan énekelt és szavalt, csodaszép műsort kaptak emlékbe a hölgyek a gyermekektől.

Az ajándékosztás előtt a falu polgármestere, Gyurákovics László méltatta a hölgyek kezdeményezését és köszönte meg, hogy a sok hátrányos helyzetű térség közül az övékbe látogattak el, bízva abban, hogy máskor is lesz módja találkozni a Somogyi Vadászhölgyek Klubjának tagjaival.

Szántó Zoltán intézményvezető szintén köszönetét fejezte ki a hölgyeknek, hogy gondoltak az iskola tanulóira.

Mindezek után a gyerekek boldogan vették át ajándékaikat, és kóstolgatták a hölgyek által készített és kínált süteményeket. Kíváncsian kukucskáltak bele a csomagokba, volt olyan tanuló, aki bátran bontotta ki és csillogó szemmel osztályfőnökéhez szaladva ezt mondta: „Ez több, mint amit valaha álmodtam.”

Ezekért a pillanatokért éri meg igazán adni. Látni a gyermekek őszinte örömét, boldogságát, mindig szívet melengető érzés.

„A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.” (Goethe)

Forrás: OMVK Somogy