Nyomtatás
Találatok: 778
etelital2019A vízkereszt után beköszöntő farsangi időszak kemény fagyokkal, még több hóval érkezett, mely remek alkalmat teremhet egy téli erdei kalandra.

Az erdő „láthatatlan” kapuját kitárva szeretettel várják a kirándulókat az állami erdőkbe, azonban felhívják a figyelmet a téli kirándulás legfontosabb íratlan szabályaira.

1. Fel kell készülni a túrára! Réteges öltözet, kényelmes, időjárásnak megfelelő lábbeli, elegendő étel, ital, térkép, feltöltött telefon és túrázó társ nélkül ne induljanak útnak!
2. Tervezzék meg az útvonalat erőnlétük és a rövid nappalok figyelembevételével!
3. Az erdő vendégei, tiszteljék és vigyázzanak rá! Vigyék haza a szemetet, hisz az ennivaló üres csomagolása is elfér a hátizsákban! Tartsák be a tűzrakás szabályait! Az állatokra, növényekre pedig fokozottan ügyeljenek, ne zavarják meg őket otthonukban!
4. Az esetleges balesetek miatt a túrázók érdeke, hogy ne térjenek le a turistaútról, hiszen a baleset helyszínének beazonosítása és mentésük szervezése így sokkal gördülékenyebb!
Hófödte erdei munkák

Bárki sétálhat, sportolhat az erdőn, ahol beszívva a friss levegőt, csodálva a tájat feltöltődhet testileg-lelkileg. De ne felejtsük el, hogy a nyitott erdő egy zárt üzem is egyben, ahol tervezett erdő- és vadgazdálkodás folyik a téli időszakban!

Különböző technológiákkal minden erdészetünknél folyik fakitermelés. Az ebből származó veszélyekre helyben elhelyezett táblákkal hívjuk fel az erdei vándorok figyelmét. Az ott dolgozó gépek hatósugarában tartózkodni tilos. A gyerekeknek erdei „mászóka, ügyességi játék” hatását is kelthetik a faanyag készletek, de ezekre rámászni tilos és balesetveszélyes.
A vadgazdálkodásunk keretében több társasvadászatot szervezünk. Saját vadászatainkról, az érintett turistaút lezárásáról a közösségi médián, partnereinken keresztül és helyi figyelmeztető táblákkal tájékoztatjuk a kirándulókat. Azonban az Egererdő Zrt.-n kívül más vadászatra jogosult is van a vidékünkön, akik vadászataikat tőlünk függetlenül szervezik.

Kisvonatok
Elkészültek az Egererdő Zrt. által üzemeltetett kisvasutak 2019. évi menetrendjei. Kedvező időjárás esetén Szilvásváradon már február első hétvégéjén zakatol a kisvonat, míg Felsőtárkányban és a Mátravasúton kicsit később, március 15-én indul a kisvasúti szezon.

Jó hír a kisvasút szerelmeseinek, hogy újra indul a közlekedés a Mátravasút Gyöngyös-Lajosháza-Szalajkaház pályaszakaszon.

Forrás: Egererdő Zrt.