Nyomtatás
Találatok: 530
erdeitornapalya2019kHét európai uniós pályázat keretében közel 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg a természetjárás feltételeit javító fejlesztések 2020. szeptember végéig Magyarországon, köztük az Egererdő Zrt. területén is.

Az Egererdő Zrt. projektelemei az alábbiak:
Dobó István-kilátó fejlesztése, mely 34 m csúcsmagasságban gyönyörű egri panorámát biztosít a látogatóknak. Beruházás értéke: 83,6 M Ft.

Galyatetői parkoló fejlesztése, ahol 100 db személygépjármű és 3 db busz parkolására lesz lehetőség, illetve elektromos autó töltőpontok kialakítását is tervezzük. A parkoló mellett helyi rendezvényeket szolgáló színpadot is kialakítunk. Beruházás értéke: 106,3 M Ft.
Galyatetői tornapálya kialakítása az aktív turisták, családok, sportolók igényeit egyaránt szolgálja, felszerelve játékos, fa sporteszközökkel. Beruházási érték: 8,0 M Ft.
A fenti attrakciók megvalósításával fontos célunk a jelenlegi közjóléti hálózat fejlesztése, szem előtt tartva a magas színvonalú kivitelezést és a fentarthatóságot. Emellett a szemléletformálás egyik jelentős eszközének is tekintjük a projektet. Ezáltal nemcsak az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozzuk, hanem közelebb visszük a civileket az erdőhöz és az erdész szakmához.

Az Egererdő Zrt. várhatóan 43 millió Ft saját forrással egészíti ki a támogatás összegét.

Forrás: Egererdő Zrt.
0
0
0
s2smodern
powered by social2s