rendorsegKét orvvadászt fogtak a rendőrök a napokban Somogysámsonnál, akik elejtettek, majd feldaraboltak egy gímszarvast.

A rendőrök március 4-én a reggeli órákban bejelentést kaptak egy somogyzsitfai vadásztól, aki észrevette, hogy Somogysámson külterületén az erdőben két férfi egy zsákot pakol be egy gépkocsiba. A kiérkező járőrök a ellenőrizték az autót, amelynek csomagtartójában egy feldarabolt gímszarvas bikát találtak. A 36 éves és 47 éves férfiakat elfogták és a Marcali Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de vadászati időszakon kívül és idegen területen lőtték ki a vadat, ezért a marcali lakosokat orvvadászat bűntett és lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 123 kilogramm vadhúst, valamint az elkövetéshez használt lőfegyvert és gépkocsit lefoglalták.

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Forrás: Sonline
0
0
0
s2smodern
powered by social2s