Nyomtatás
Találatok: 494
vadhus baranya1Összefogott az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezete és a Baranya Megyei Önkormányzat, hogy a pécsi diákok körében népszerűsítsék a vadhúsfogyasztást.

A környék szakácsai, vadászai által is támogatott programban a gyárvárosi iskolások vettek részt, akik ebédre vadból készült levest, pörköltet és spagettit kaptak.

Amíg Svédországban évente két kilogramm vadhús jut egy főre, addig Magyarországon sokan meg sem kóstolják a vadételeket.

– Az éttermekben egyáltalán nem rendelnek a gyermekek számára vadhúst, sőt azt tapasztaljuk, hogy a szülők körében is csak azok, akik már korábban is kóstolták – mondta Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa.

Éppen ezért az Országos Magyar Vadászkamara baranyai szervezete és a Baranya Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a legkisebbekkel is meg szeretnék ismertetni a vadból készült ételek ízét Pécsett. A Sziebert Róbert Általános Iskolában ezért kedden ebédre vaddisznóhúsos spagettit kaptak a gyerekek.

– Szeretnénk, hogy a jóízű baranyai vadhúsokat minél több ember fogyassza, ezért akartuk megszólítani a gyerekeket is, akiknek többsége még nem evett vadat – mondta Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke. Az ételekhez való húst a vadászok Baranya megyéből hozták a gyerekeknek.

– Hazánk vadállománya világhírű, viszont a vadhúsfogyasztás terén Európa legvégén kullogunk. Éves szinten alig fél kilogrammnyi vadételt esznek a magyarok – mondta Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara baranyai elnöke.

A megyei önkormányzat célja, hogy a vadhús népszerűsítését tovább folytassa a gyerekek körében, akik által talán a szülők is kedvet kapnak a vadételek fogyasztásához.

Forrás: Lokál