Nyomtatás
Találatok: 859
s33Szerdahelyi András kétszázból 187 találattal ezüstérmes lett a Korongvadász Európa-bajnokságon.

A győzelmet a brit Mark Winser szerezte meg 191 koronggal. Szerdahelyi sokáig esélyes volt a végső győzelemre is, mivel 150 korong után 141 találattal – hármas holtversenyben – még az élen állt.

s5

A hölgyek versenyét – ötvenhárom induló közül – a brit Cheryl Hall nyerte 179 találattal, Junior kategóriában az olasz Camporese nyert ugyanennyi találattal huszonnyolc versenytársa közül. Senior kategóriában szintén olasz versenyző, Soldani diadalmaskodott 180 találattal (száztizenöt versenytársát utasította maga mögé), a veteránok között a sokszoros világ- és Európa-bajnok brit Brightwell lett az első 185 eltalált koronggal negyvenhat vetélytársa közül. Végül a legidősebbek között, a Master kategóriában az olasz Gibellininek elég volt 159 találat a győzelemhez tizenkét szépkorú versenytársa között.

A férfi csapatversenyt a franciák nyerték meg 731 találattal a britek és az olaszok előtt, a magyar csapat (Szerdahelyi, Varga, Jéri, Besility) 704 találattal a negyedik helyen végzett nyolc további nemzet csapatát megelőzve.



Hazánk adott otthont a 2015-ös Európa-bajnokság és a 2017-es világbajnokság után újra a korongvadász viadalnak május 9–12. között. A korábbi galgamácsai helyszín helyett idén a Vértesben szervezték meg a megmérettetést, amely új helyszínként új kihívások elé állította a versenyzőket.

Zambó Péter köszöntőjében említést tett a 2021-ben tartandó budapesti Vadászati Világkiállításról is. A természet védelmét, a természeti értékek hosszú távú megőrzését és hasznosítását helyezi a középpontba a közeljövő legnagyobb vadászati eseménye, az „Egy a természettel” Vadászati Világkiállítás is – hangsúlyozta az államtitkár. A rendezvénnyel egy olyan prosperáló ágazat eredményeit mutatjuk be az egész világ számára, amely hosszútávon gondolkodva, felelősséggel tekint a természetre – emelte ki az államtitkár.

A mostani verseny több, mint egy hagyományos Európa-bajnokság. A résztvevők már most készülhetnek a 2021-es világbajnokságra, amit szintén a Vértesben rendeznek meg a világkiállítás programsorozatának részeként.

Az államtitkár beszéde végén köszönetét fejezte ki a nemzetközi szövetségnek, hogy ismét hazánkat választották az Európa-bajnokság helyszínéül, valamint köszönetet mondott a Vértesi Erdő Zrt. munkatársainak a programok előkészítéséért, lebonyolításáért.

A verseny nyolc pályán zajlott egyszerre, minden pályán hat lövő vetélkedett. A 619(!) nevezett versenyző közül az első sorozatban egy spanyol hölgy, Beatriz Laparra Cuenca, a francia junior versenyző Adrien Lelodet, az angol senior Martin Papworth, illetve a brit, veterán kategóriájú Steve Brightwell mellett az osztrák Josef Fefi Melcher, a francia Matthieu Delmas és a brit Nigel Hart ért el huszonötös, hibátlan sorozatot. Szerdahelyi András kifejezetten jól, két 24-es sorozattal kezdett és ezzel az előkelő harmadik helyen állt a versenyben, Jéri Tamás eggyel kevesebb korongot talált el az ötvenből.

Forrás: Vadászat.net