Nyomtatás
Találatok: 717
heves3Összesen 416 őzbaktrófeát értékelt eddig a területi vadászati hatóság a tavaszi szezonban – mondta dr. Pajtók Gábor a Hatvanban rendezett I. Heves megyei őzbaktrófea-szemlén.

A kormánymegbízott hozzátette: az érmes minősítések aránya tizenhat százalék.

A kormányhivatal és a megyei vadászkamara a tájegységi fővadászok bevonásával szervezte meg az I. Heves megyei őzbaktrófea-szemlét azzal a céllal, hogy bemutassák és értékeljék a tavaszi szezon vadászati eredményeit. A rendezvénynek az Országos Magyar Vadászkamara biztosított méltó helyszínt: a legszebb trófeákat a hatvani Grassalkovich-kastély udvarán állították ki.

Eddig 416 őzbak trófeát bíráltak el, tavaly pedig május közepéig 457-et – ismertette a vadászati hatóság adatait a kormánymegbízott. Hangsúlyozta: az eddig bírált trófeák 16%-a kapott érmes minősítést, közülük 14 érte el az arany-, míg 12 az ezüstérmes bírálati pontszámot. A legnagyobb nemzetközi pontszámot elért trófeát a Hatvani Aranyfácán Vadásztársaság területén ejtették el (153,83 CIC pont), de szép bakok kerültek terítékre Tiszanánáról és a pélyi Tiszatáj Vadásztársaság területéről is – egészítette ki.

A területi vadászati hatóság a szezonban eddig nem állapított meg szakszerűtlen elejtést.

Forrás: kormanyhivatal.hu