ev erdesze 2019Az Év erdésze verseny helyi fordulóját rendezte meg kedden a Zalaerdő Zrt. a saját vadászházánál és annak környezetében.

A bánokszentgyörgyi erdészet volt a házigazdája idén a versenynek, melyen a társaság öt erdészetének összesen 19 erdésze számolt be tudásáról.
– Az Országos Erdészeti Egyesület éves versenye előtti megyei döntőben a munka minden részéről van feladat – tájékoztatott Nemes Zoltán erdőgazdálkodási osztályvezető, a viadal szervezője. – Az erdészeknek dicsőség, ha jól szerepelnek itt, és különösen igaz ez az országos versenyre.

A versenyzők az írásbeli feladat során elméleti tudásukról adtak számot, a komplex felismerési feladatban fa- és cserjefajok, lágy szárú növények, erdei károsítók, gombák, madár- és emlősfajok, vadnyomok szerepeltek. Az erdőgazdálkodási gyakorlatnál terepen bizonyíthattak: az erdősítés leírása, becslési, mérési feladatok, gyérítésjelölés, választékolás, rönk- és sarangszámbavétel, illetve a vadászattal kapcsolatosan trófeabírálat is várta őket.
A versenyt Molnár Tamás nyerte meg a Letenyei Erdészettől, ő képviseli a Zalaerdőt az országos döntőben.

Forrás: Zaol
0
0
0
s2smodern
powered by social2s