Nyomtatás
Találatok: 151
hiv vadasz felhivasTisztelt Hivatásos Vadász Kollégák! Az Országos Magyar Vadászkamara (a továbbiakban: Vadászkamara) évente rendezi meg a hivatásos vadászok országos szakmai versenyét, amelyre az indulási jogot a megyei válogatóversenyek győztesei és az előző évi országos verseny dobogósai érdemelnek ki.

A 2019. évi megmérettetésre július 3–4-én, a Buji Táncsics Vadásztársaság területén kerül sor, a vadásztársaságon kívül a rendezvény házigazdái a Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi szervezete, valamint a Nyírerdő Zrt.

A Vadászkamara Küldöttközgyűlése május 3-i ülésén elfogadta azt a költségvetést, amely szerint az országos verseny első hat helyezettje az eddig megszokott díjazáson felül jelentős pénzjutalomban részesül.

Az I. helyezett nettó 500 ezer, a II. helyezett nettó 400 ezer, a III. helyezett nettó 300 ezer, a IV–VI. helyezett pedig nettó 100-100 ezer forint pénzbeli juttatást kap.

A verseny tematikája összetett, az elmélet és gyakorlati felkészültséget is igénylő feladatok között szerepel száz kérdésből álló teszt a vadászat, vadgazdálkodás, természetvédelem és a vadászati kultúra témakörökből, szituációs videóteszt valós gyakorlati helyzetekből, kürtjelfelismerés, lőszerismeret, koponyák fajszintű azonosítása, vadászkutyafajta és termesztett növények magjának, fás- és lágyszárú növényfajok, vadkárformák felismerése kárkép alapján, valamint különböző nagyvad által hagyott jelek beazonosítása, apróvadra utaló jelek felismerése, és az adott helyzetben használható csapda kiválasztása, telepítése, illetve rendészeti feladatellátás.

A versenyzők a vadászterületen kijelölt útvonalat bejárva a hivatásos vadászi szakma napi feladataikhoz kapcsolódó versenyszámokkal találkozhatnak. Az útvonal bejárása során találkoznak lövészettel kombinált trófeabírálattal, ahol a távolság, a trófeaméret, korosztály, valamint az elejthetőség helyes becslése is pontozásra kerül. Lövést leadni az elejteni kívánt vad trófeája melletti állatalakos lőlapra kell, amelynek értékelése a lőlapon feltüntetett zónák (találat, sebzés, hibázás) alapján történik.

A gyakorlati feladatok állomásai között az észlelt „rendellenességeket” rögzítik a versenyzők, melyek többletpontokat érnek.

A sörétes lövészet alatt a versenyzőknek öt különböző vadászatot imitáló szituációban 15 korongból összesen tízre kell lövést tennie úgy, hogy a fennmaradó öt korong eltérő színű, nem elejthető védett fajt imitál.

A szervezők bíznak abban, hogy az országos verseny tematikája, valamint a díjazás felkelti a hivatásos vadász kollégák érdeklődését, és a versenysorozat – a megyei válogatóversenyeken a korábbi évhez képest – nagyobb részvételi aránnyal kerül megrendezésre.

A válogatóversenyek időpontjáról, helyszínéről érdeklődni a Vadászkamra megyei szervezeteinél lehet.

Forrás: vadaszat.net
0
0
0
s2smodern
powered by social2s