Nyomtatás
Találatok: 679
akos orvulA hajdú-bihari rendőrök orvvadászat, lopás és lőfegyverrel, illetve lőszerrel visszaélés miatt indítottak eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóinak látókörébe került egy 21 éves férfi, akiről olyan információjuk volt, hogy orvvadászat, lopás és más bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.
A felderítők, a debreceni járőrök közreműködésével 2019. június 4-én elfogták N. Ákost. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint engedély nélkül tartott lőszereket és lőfegyvereket, valamint 2019 januárjában egy ismerősével közösen orvvadászott, amikor elejtettek egy több százezer forint értékű dámszarvast.

A rendőrök kihallgatták az egyik debreceni vadászbolt alkalmazottját is, mivel a gyanú szerint lőszert adott el az engedéllyel nem rendelkező nyíracsádi lakosnak, illetve azt a nyíradonyi férfit is, aki illegálisan vadászott a gyanúsítottal. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a férfiakkal szemben több rendbeli lőfegyverrel, illetve lőszerrel visszaélés bűntett, lopás vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.
A nyomozó hatóság a gyanúsítottaknál tartott kutatások során több száz darab lőszert és két lőfegyvert foglalt le. A teljes körű felderítés érdekében a rendőrök tovább folytatják az ügy részleteinek vizsgálatát.

Forrás: HajduPress