erdei gombaAz elmúlt időszak párás időjárása igen kedvezett a gombáknak, a Mátra és a Bükk szinte minden területéről jelezték erdészeink, hogy nagyobb tömegben láttak, szedtek ízletes erdei gombákat.

Az erdei ösvények már kezdenek felszáradni, de a terepi ruházat és lábbeli használata továbbra is ajánlott!

Erdei Vándor 2019
Június 15-én indul a 2019-es Erdei Vándor, melyre ezévben is hatalmas az érdeklődés. Az Egererdő Zrt. a mátrai útvonal házigazdája, mely Sirokból indul. Innen a helyi látnivalók felfedezése után Parádra gyalogolnak tovább a gyerekek, az Ilona-völgyet is érintve. Az erdei élményszerzés a következő napon egy igazi nomád táborhelyen folytatódik, a Mátra gerincén lévő Nagybükkfai-tisztáson. Innen 15 km-t és közel 300 m-es szintkülönbséget leküzdve elérik Galyatetőn a Turistacentrumot, ahol különböző csillagászprogramok is várják a csoportokat. Az itt töltött két éjszaka után tovább haladnak a vándorúton, egészen a Fenyvespuszta mellett kialakított nomád táborig, ahol erdei iskolás foglalkozáson is részt vesznek.
Mi már nagyon készülünk! És Ti? Szeretettel várjuk a már regisztrált csoportokat a vadregényes Mátra vidékére!

Tudtad-e? – Hogy ne fázz rá!
A hasított tűzifa vásárlástól sokan tartanak, hiszen a leszállított fa mennyiségét nehezen lehet ellenőrizni otthoni körülmények között. Ezt felismerve, az Egererdő Zrt. Tűzifaudvarán már több éve megépült egy hídmérleg, mely a pontos mérlegelést szolgálja, növelve a vevők bizalmát.
A hasított tűzifát szállító autó először üresen, majd tűzifával megrakodva áll rá a mázsára, erről hivatalos mérlegjegy készül. Az általunk kiadott mérlegjegy mellett a vásárló még számlát, szállítójegyet és egy Nébih által kiadott tájékoztatót is kap, mikor a megrendelését házhoz viszik. Jó tudni, hogy vásárlás esetén a gépi rakodásra és a mázsálásra külön díjat nem számolunk fel!

Szerezze be most téli tüzelőjét az Egererdő Zrt. egri Tűzifaudvarán, ahol 06.30-ig akcióval várjuk a kedves vásárlókat!

Kisvasutak
A kisvonatok a hétvégén is szeretettel várnak minden kirándulót, iskolás ás óvodás csoportot, melyek menetrend szerint közlekednek. A Mátrában és a Bükkben is kisvonatra fel! Irány az erdő!

Forrás: Egererdő Zrt.