Nyomtatás
Találatok: 571
szemetszedesJúnius 15-én tartotta immár hagyományos, közös természettakarítási akcióját hazánk piacvezető vasútlogisztikai vállalata, a Rail Cargó Hungaria Zrt., valamint a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., mely ezúttal negyedik alkalommal biztosított helyet a rendezvénynek.

A kánikulai forróság ellenére igen sokan jöttek el a hulladékgyűjtő napra, mely egy villásreggelivel indult, az Alsóperei Látogatóközpontban. Ezután a házigazdák nevében Ugron Ákos Gábor vezérigazgató köszöntötte a vendégeket, hozzátéve, hogy a tiszta, élhető természeti környezet össztársadalmi érdek, s minden efféle megmozdulást segíteni kell, hogy az erre irányuló célok megvalósulhassanak. A Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatósági tagja, CEO, Körös Norbert beszédében külön kiemelte a környezettudatosság fontosságát, hozzátéve, hogy ezt az alapértéket a vasúti szállítmányozási vállalat mindig is szem előtt tartotta, s évek óta a „zöld-gondolkodás” jegyében fejleszti működését, tevékenységét. Ezzel a programmal is az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a természet védelmére. Mindazonáltal ez a hulladékgyűjtési tevékenység a közösségformálásról, csapatépítésről is szól – tette hozzá a cégvezető, aki a rögtönzött eligazítást követően maga is kesztyűt húzott, zsákot ragadott és – a meleggel dacolva – munkatársaival együtt varázsolta makulátlanul szemétmentessé a VERGA Zrt. Zirci Erdészetének területén található erdőrészt. Melyből sajnos nagyon sok, közel negyven nejlonzsáknyi kommunális hulladék, építési törmelék kerül elő.

A munka végeztével a terepjárókonvoj visszahajtott az alsóperei komplexumba, ahol Szedlák Tibor termelési vezérigazgató-helyettes mutatta be az erdőgazdaság működését és eredményeit. A rendezvény közös ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult, abban a reményben, hogy jövőre tovább folytatódik a természettakarítási akciósorozat. S bár évről-évre kisebb mennyiséggel kell megbirkózniuk a résztvevőknek, abban mindenki egyetértett: sajnos 2020-ban is lesz mit összeszedni…

Forrás: Vadászlap