Nyomtatás
Találatok: 384
erdei vandortabor 3Az Északerdő Zrt. idén csatlakozott az Erdei Vándortábor szervezőihez a Zempléni-hegységi útvonallal.

Az első csoport a héten érkezett meg Pálházára, innen indul az egy hétig tartó vándorlásuk. A szervezők a túrázás mellett számos különleges programot is biztosítanak a gyerekek számára. A csoportok az első napon megnézik a pálházi Középkori Vízimalmot és Sütőházat, majd felülnek a Pálházi Állami Erdei Vasútra, amivel a Kemence-patak völgyében utaznak Rostalló állomásig. A tábor másik napján a Páfrány tanösvényt végigjárva kirándulnak Kőkapura, ahol a társaság munkatársa „kalauzolja” a gyerekeket az erdészek világába. Részt vesznek vadászkutyás bemutatón is, ahol a vérebek és gazdáik munkájába nyernek betekintést.

Az első csoporttal az erdészeti társaság munkatársai és a gyerekek közösen ültettek el egy tölgy csemetét, amivel az útvonal első csoportjának állítottak emléket. A szervezők abban bíznak, hogy ha a diákok később ellátogatnak a tábor helyszínére, megnézik az addigra már remélhetőleg terebélyesre nőtt tölgyet, ami emlékezteti őket a Zemplénben eltöltött csodálatos napokra.

A Zempléni útvonalon 9 egyhetes turnusban 210-en vesznek részt. A csoportok többsége az ország keleti feléből, például Füzesgyarmatról, Felsőzsolcáról, Szegedről, Hajdúhadházról, Debrecenből, Gödöllőről, Hatvanból érkezik, de jön majd egy budapesti és egy pázmándi csapat is.

Az erdei vándortáborok szervezését az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja. A jelentkezők száma egy év alatt csaknem a duplájára nőtt, így idén már 138 csoportban, mintegy négyezren túráznak a hazai erdőkben. A korábbi 5 tájegység (Bakony, Börzsöny, Mátra, Mecsek és Pilis) mellett idén a Zemplén és a Vasi-hegyhát útvonalát is választhatták a kirándulni vágyó csoportok.

Idén 421 turnusban több mint 11 ezer diák és pedagógus vehet részt egy hétig erdei, vízi és kerékpáros vándortáborokban, az ország 19 előre kialakított útvonalának bejárásával. A programot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatja.

Forrás: Északerdő Zrt.