Nyomtatás
Találatok: 563
poroszlo2Első alkalommal adhatott otthont a megyei vadásznapnak Poroszló szombaton, a vadásznap a hagyományok jegyében telt.

Köszöntőjében Bornemissza János, a falu polgármestere arra utalt, hogy megtiszteltetés számukra, hogy ezt, a sorban huszonnyolcadik vadásznapot megrendezhették. Ennek megfelelően készültek is az eseményre, amelynek főszervezője az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei Területi Szervezete és a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége, valamint a házigazda önkormányzat részéről a Tisza-tavi Ökocentrum volt.

A Rendezvénytéren a hagyományoknak megfelelő ceremónia szerint zajlott a megnyitó: vadászkürtös térzenével hangoltak, majd vadászkutyák és gazdáik kíséretében behozták a zászlókat. Belkovics Zoltán énekművész előadásában elhangzott vadászhimnusz. Ott volt az eseményen az Országos Magyar Vadászkamara több tisztviselője, eljött dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, illetve dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója.

Poroszló polgármesterének köszöntőjét követően Polónyi György az OMVK megyei szervezetének elnöke a vadásztársadalmat érintő aktuális kérdésekről is beszélt.

Forrás: HEOL