Nyomtatás
Találatok: 452
fekete medveRobert Stalley-t a Coloradói Vadvédelmi Hatóság 12 évre eltiltotta a vadászattól és a horgászattól, amiért 2017-ben megölt egy fekete medvét Steamboat Springsben, azonban az állatnak csak a fejét és az irháját vitte el, a testét ott hagyta.

Az 58 éves dél-dakotai férfit azzal is vádolják, hogy megpróbálta megtéveszteni a hatóságokat a nyomozás közben. Azt mondta, a medve húsát is felhasználta: egy részét ő maga ette meg, a többit pedig másnak adta. A nyomozóknak egy zsák húst is megmutatott bizonyítékként.
Azonban kiderült, hogy a férfi hazudik, a hús nem a medvéé volt, hanem egy szarvasé, amit ugyanazon a helyen ejtett el, de ennek a húsát is magával vitte.
A coloradói rendeletek előírják, hogy az elejtett nagyvad húsát is fel kell használni, emberi fogyasztásra elő kell készíteni. Aki ezt nem teszi meg, az jogsértést követ el - írja a Fox News.

A férfit (akinek egyébként volt engedélye a vadászatra) 3415 dolláros (976.000 forint) bírság megfizetésére kötelezték, elvették a puskáját, és 1 év próbaidőre ítélték.

Forrás: Origo