gyoztesekA verseny szerdán kezdődött, Verbatanyán tartották a megnyitó ünnepséget, azután pedig a vadászattal és a vadgazdálkodással kapcsolatos tesztfeladatokat oldották meg a versenyzők. A résztvevőknek tetszett az újszerű, változatos, érdekes és izgalmas verseny.

Fatolvajokat fogtak csütörtökön a Királyteleki-erdőben a hivatásos vadászok. Az egyik tettesnél voltak személyi iratok, a másiknál nem, ráadásul vele szemben testi kényszert is kellett alkalmazni a rendőrség kiérkezéséig. Szerencsére mindez most csak egy szituációs feladat volt azon az országos versenyen, amelyet a hivatásos vadászok számára rendeztek meg a buji Táncsics Vadásztársaság területén.

Csütörtökön a Királyteleki-erdőben egy négy kilométeres versenypályán huszonkét állomás várt az országos döntő résztvevőire. A szakmai verseny feladatai sokoldalúságot tükröztek, hiszen a versenyzőknek kellett lőniük sörétes és golyós fegyverrel, a feladatok között szerepelt lőszerismeret, trófeabírálat, csapdahasználat, növényismeret stb, sőt még azt is meg kellett mutatniuk, hogy ügyesen bánnak a motoros fűrésszel. A szervezők olyan feladatokat és szituációkat állítottak össze, amelyekkel akár minden nap találkozhatnak a hivatásos vadászok. Bármikor elállhatja autójuk útját egy kidőlt fa, s akkor bizony jól jön, ha ott van a csomagtartóban a motoros fűrész.

A csütörtök délutáni eredményhirdetést a Vinnai Vadászati Kft. vadászházánál már izgatottan várták a versenyzők és kísérőik. Vitális Zsombor vadászkürt zenéje után Kovács Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara munkatársa gratulált a versenyzőknek, majd kiemelte, hogy a házigazda megyei tagszervezet a Nyírerdő Zrt. és a Táncsics Vadásztársaság támogatásával újszerű, változatos, érdekes és izgalmas versenyt szervezett, amely maradandó élmény marad mindenki számára. Kiemelte azt is, hogy igen szoros volt a szakmai verseny, hiszen az első és a hatodik helyezett között csupán harminc pont volt a különbség.

A végeredmény

  1. Ifj. Kuslics István (Győr-Moson-Sopron megye);
  2. Kasper Máté (Csongrád megye);
  3. Monoki Csaba (Nógrád megye);
  4. Róka Bence (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye);
  5. Pintér Dávid (Pest megye);
  6. Cs. Kiss Milán (Jász-Nagykun-Szolnok megye).
További képek

Forrás: SZON