rendorsegA nyomozás adatai szerint a 69 éves móri férfi a családi háza mellett lévő akácos részen és a mögöttes vadászterületen, vadon élő állatok etetésére szolgáló szórót alakított ki abból a célból, hogy ilyen módon a vadakat odacsalja, majd elejtse.

A police.hu tájékoztatása szerint a vadászatra való jogosultsággal nem rendelkező férfi a vadakat morzsolt kukoricával, almával kecsegtette, és elfogásuk érdekében drót csúszóhurkokat helyezett el a térségben. A vadásztársaság területét ellenőrző hivatásos vadász az illegálisan végzett tevékenységet 2019. január elején észlelte, és felszólította a férfit, hogy a jogszabályellenes magatartását fejezze be, a hurkokat távolítsa el. A közreműködőnek bizonyuló móri lakos ígéretet tett arra, hogy a tevékenységgel felhagy, és a hurkokat eltávolítja, amit meg is tett. A későbbiekben végzett felülvizsgálatok alkalmával azonban újabb hurkok kihelyezését fedezte fel az ellenőr, ezért 2019 tavaszán feljelentést tett a rendőrségen.

A móri nyomozók a helyi férfit orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadta.

Forrás: Feol