zalaerdo taborA vadászathoz a fegyverek is hozzátartoznak, ezek használatának legfontosabb tudnivalóira többször is felhívta a táborozók figyelmét a Zalaerdő Zrt. munkatársa.

Mátó Elemér hozzátette, a táborban és a hasonló programokon csak hatástalanított bemutatófegyvereket láthatnak a gyerekek, akik a napokban a vadászat lényegével, szabályaival és több évszázados hagyományával is megismerkednek.

– Próbáljuk egy kicsit a vadászok munkáját közelebb hozni a gyerekekhez, és a gyerekeken keresztül talán a szülőkhöz is. Nagyon sok ember fejében a vadászokról még mindig egy negatív kép él, csakúgy, mint magáról a vadászatról is. Most pont ennek az ellenkezőjét próbáljuk megmutatni. Aki idejön mint érdeklődő, talán erre fogékony is, tehát ők a pozitív oldalát szeretnék ennek meglátni, a szépségét – erre próbálunk egy kicsit ráerősíteni – fogalmazott Povics Noémi, az erdei iskola vezetője.

A táborban minden nap más és más a program, a gyerekek számtalan túrán vesznek részt, ezeken vadászlest és szórót is láthatnak, a szakszavakat pedig úgy ismerik meg, hogy azonnal tudják mihez kötni azokat. A táborozók közül többen vadász felmenőkkel rendelkeznek.

– Fűzvölgyről érkeztem, és úgy kerültem ide, hogy az apukám erdész, és szinte minden éven jövök ide táborba, nagyon jók szoktak lenni itt a programok – említette Kányai Gergő.

A vadásztábort tavaly szervezte meg első alkalommal a Zalaerdő Zrt., akkor még más helyszínen, viszont a nagy érdeklődés miatt idén már csak Obornakon fértek el a gyerekek. A program sikere miatt jövőre valószínűleg már két turnust indít a cég ebben a tematikában.

Forrás: Kanizsa Újság