Nyomtatás
Találatok: 264
grizzly tamadasEgy hatalmas grizzly medve támadt rá egy észak-kanadai erdőben egy túrázó 30-as fiatalemberre.

Csodával határos módon, elsősorban a zsebkésének köszönhetően súlyos sérülésekkel ugyan, de megúszta a "kalandot" - számolt be a BBC.
Colin Dowler egy túramotorral vágott neki múlt hétfőn Kanada legészakibb tartományában, British Columbiában a felfedezőútnak, ugyanis bátyjával azt tervezték, hogy a közeli napokban megmásszák a Vancouvertől körülbelül 300 kilométerre északra található Doogie Dowler-hegyet, amelyet ismert természettudós nagyapjukról neveztek el. Colin el is készítette a pontos túraútvonalukat, amikor ráeszmélt, hogy későre jár és ideje visszaindulnia. Azonban egyszer csak teljesen váratlanul egy hatalmas grizzlyvel találta szembe magát.

Hirtelen ledermedtem, mivel azonnal tudatosult bennem hogy túl közel, kb. 30 méterre vagyok a hatalmas fenevadtól. Rögtön átfutott a fejemen , amiket ilyen esetben mindig mondanak a szakértők, hogy ne mozduljunk, ne fordítsunk neki hátat, ne nézzünk a szemébe, és így tovább. Így is tettem, de az állat csak közelített felém fújtatva - idézte vissza a nem várt találkozás pillanatait a kórházi ágyáról Colin.

Aztán Colin belátta, hogy ezt már nem "ússza meg". Lekapta hátizsákját, hogy abból elővegye a bicskáját, motorkerékpárját pedig próbálta kettejük között tartani.
"Hirtelen még az is átfutott az agyamon, de jó lenne ezt a telefonommal megörökíteni, mekkora felvétel lenne, de persze a pillanatok alatt történt első csapás után már a földön hevertem, és éreztem, hogy a hasam környékén elönt a vér, ugyanis belém harapott, pár bordám azonnal eltört. Próbáltam lábra állni, de a második, vagy harmadik csapástól kb. 10-15 métert repültem, egy közeli árokban landoltam. A medve persze jött utánam. Volt még annyi erőm, hogy elővegyem a késem, és az is átfutott az agyamon, ha esetleg sikerülne a szemét megsebesítenem, talán túlélhetném - tette hozzá Colin Dowler, akinek végül sikerült többször megszúrnia a vadállatot, amely egyszer csak egy hatalmas ordítás közepette visszahőkölt, majd hátat fordított áldozatának, és eltűnt a fák között.

Colinnnak ezek után még volt annyi ereje, hogy a jobb combján lévő hatalmas, vérző sebe feletti részt pólójával elszorítsa, majd a motorjával még megtett körülbelül 7 kilométert egy cserkésztáborig, ahol miután leszállt a járművéről összesett.Majd legközelebb két nap múlva tért csak magához a kórházi ágyon, túl a többórás életmentő műtétei után.

Forrás: Origo
0
0
0
s2smodern
powered by social2s