Nyomtatás
Találatok: 564
vas megyei vadasznapA Körmendi Napok részeként rendezték meg a 22. Vas Megyei Vadásznapot a Batthyány-kastély északi kertjében.

Többek között főzőverseny, kirakodóvásár, ifjú vadászok fogadalomtétele, trófeakiállítás, agár- és munkakutya-bemutató és a színpadon fellépők sora várta a kilátogatókat.

Augusztus 17-én a 775 éves Körmend adott otthont a vadászok legnagyobb ünnepének, a Vas Megyei Vadásznapnak. A vadásznapot az OMVK Vas Megyei Területi Szervezete és a Vasi Vadgazdálkodók Védegylete szervezte.

Reggeltől kezdődően fokozatosan telt meg a helyszín árusokkal, főzőversenyre érkező csapatokkal, vadászokkal, és a vadászatot kedvelő érdeklődőkkel. A vadászok társaikkal megoszthatták tudásukat, aki viszont laikusként érkezett, annak ez remek ismerkedési alkalom lehetett a vadászat világával.

Vadászkürtös térzenével indult, majd a Vas megyei vadászok zászlójának fogadásával kezdődött a rendezvény ünnepi része, amelyen Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke, Bebes István polgármester és V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

Az ünnepi szónoklatot a Hubertus-mise követte, amely után először az ifjú vadászok fogadalomtételére, majd az avatási procedúrára került sor. Ezzel az ifjú vadászok már teljes jogú tagok lettek vadásztársaságaiknál. Végül kitüntetések, elismerések és jutalmak átadása zárta a délelőtt programját.

A főzőversenyen számos vadásztársaság és helyi civil szervezet főzött finomabbnál finomabb ételeket, amelyhez a Nemzetközi Vadászkürtös Találkozó adott autentikus körítést. Kora délután többek közt agár-, munkakutya- és solymászbemutató, valamint a színpadon fellépők sora várta a kilátogatókat. Felléptek Körmend város kulturális egyesületei, valamint az ukrán testvérváros, Juzsnij művészeti csoportjai. Ezután főzőverseny, valamint a pálinka- és borverseny eredményhirdetésén vették át az oklevelet és serleget a díjazottak, majd a rendezvénysátor programját Gyémánt Valentin táncdalénekes műsora zárta.

A vasi vadászok ünnepét azzal a céllal rendezik meg évente, hogy betekintést nyújtsanak mindenki számára a vadászat szépségébe, rejtelmeibe. A felharsanó vadászkürt hangja is jelezte: ez a nap a vadászat és a vadászok ünnepe!

Forrás: Vaskarika