sokoro2019majorosAz Országos Vadásznapnak és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak szeptember 7-én a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark adott otthont.

A természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója kiváló fórumot jelentett a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadhúsban rejlő lehetőségek bemutatására.

– Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete örömmel vállalta fel a XXVII. Országos Vadásznap rendezését a Vadex Mezőföldi Zrt.-vel közösen. A programsorozat helyszínéül Fejér megye történelmi, vadásztörténeti és turisztikailag kiemelt jelentőségű, a Velencei-tó északi partján fekvő Pákozd-Sukorói Arborétumot és Vadasparkot választottuk. Közös célként fogalmaztuk meg a teremtett világ folyamatos változásainak megismertetését a fenntarthatóság érdekében – tudtuk meg Méhes Lajostól, az Országos Magyar Vadászkamara (OMV) Fejér Megyei Területi Szervezete elnökétől.

A Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója, Majoros Gábor: – Társaságunk fő feladata a hagyományos erdőgazdálkodási tevékenység mellett a világhírű magyar vadállomány és a vadászati kultúra értékeinek megőrzése, a magas színvonalú vadgazdálkodás és a vadhúsfeldolgozás feltételeinek megteremtése. Ezen törekvésünk szerves részét képezi a vadgasztronómia területének felkarolása. A vadhús fogyasztásának népszerűsítésében úttörő szerepet vállaltunk, amelynek eredményeként a vadgasztronómiánk újjáéledt.

Forrás: Duol