nagy istvan agrarminiszterAz erdők mennyiségi növelése mellett minőségi megújításuk is fontos része a hétfőn indított Országfásítási programnak - közölte Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek.
Az éghajlatváltozás következtében feltétlenül növelni kell az erdősítési programokat új, a megváltozott viszonyokhoz alkalmazkodó fafajták telepítésével is.
Elmondta: az Agrárminisztérium államtitkárai a következő napokban 86 településre látogatnak el annak érdekében, hogy kezdődjön el a fásítási folyamat.

Nagy István emlékeztetett, hogy a Vidékfejlesztési Program módosításában az erdőtelepítési támogatásokat 80-130 százalékkal növelték meg, amely kifejezetten a magán földtulajdonosoknak jelentett nagy előnyt, mivel megduplázták a számukra egy hektár erdő telepítéséhez adható támogatásokat.
A megkezdett fásítási programok a következő években az erdőterület 25 ezer hektáros növekedését eredményezheti - helyezte kilátásba Nagy István.

Forrás: MTI
0
0
0
s2smodern
powered by social2s