gy1Magyarországon először tartotta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az éves dámtrófeaszemléjét egy szokatlan, és az ismeretek szerint nemzetközi kitekintéssel is páratlan helyszínen.

Az „Egy a természettel… vadászokkal az iskolapadban” elnevezésű rendezvénynek és dámtrófeaszemlének a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szolgált helyszínéül 2019. november 14-én.

Gasparics László, az általános iskola intézményvezetője után a Gyulaj Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató köszöntötte a megjelent pedagógusokat, a sok száz iskolást, óvodást, a megjelent vadászokat, vadászati szakembereket és értékelte a 2019-es barcogásban elejtett dámok trófeáit.

Dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja beszédben kifejezetten a gyermekeket szólította meg, majd Bors Richárd, a 2021. évi vadászati világkiállítást szervező cég szakmai igazgatója, a rendezvény fővédnökének, dr. Kovács Zoltánnak a 2021-es Egy a Természettel vadászati világkiállítás kormánybiztosának, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárának köszöntő levelét tolmácsolta.

A megjelent gyermeksereg számára számos vadászattal, természettel kapcsolatos programmal készült a Gyulaj Zrt. kollektívája, így színesítve az iskola életében ezt a rendhagyó és felejthetetlen délutánt. A gyermekek csoportokat alkotva járhatták végig a helyszíneket, megismerkedhettek a vadászsolymászattal, agarászattal, ízelítőt kaphattak a vadászkürtök szólamaiból, a vadászkutyák, az íjászat és az agancsok világába is betekintést nyerhettek a kíváncsiskodók, és a kutyabemutatót is nagy örömmel nézték. A legkisebbek tehetségüket kamatoztathatták a Lengyel Annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központ kézműves sátránál, vagy népi fajátékokkal próbálhatták ki ügyességüket.

Az iskolaudvarban bemutatott dámtrófeák mellett, egy bővebb, különleges és rendkívüli trófeákkal is kiegészített szemlén vehettek részt a szakma iránt érdeklődök, melynek az iskola melletti Római Katolikus Templom gyönyörű ősrégi templomkertje adott egyedülálló és szintén szokatlan helyszínt, amit szintén nagy érdeklődéssel néztek meg a gyerekek és játszottak az öreg fák alatt.

Forrás: Gyulaj Zrt.
0
0
0
s2smodern
powered by social2s