Nyomtatás
Találatok: 508
legorobotAz elmúlt évek applikáció fejlesztési pályázatai után az Agrárminisztérium, az Északerdő Zrt. és az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter ezúttal a 8-12 év közötti gyerekek számára szervezett legó robotok programozására versenyt a Miskolci Egyetemen.

A rendezvényen 12 csapat mérte össze tudását és ügyességét. A megnyitón az Agrárminisztérium képviseletében dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, az Északerdő Zrt. részéről Bak Julianna közgazdasági vezérigazgató-helyettes is részt vett.

A Wedoer Forester programozási verseny célja, hogy játékos formában hozza közelebb a gyerekeket az erdőhöz és rávezesse őket az erdővel kapcsolatos feladatok megoldására. A verseny 3 részből állt: csapatmunka-prezentáció, robot-design és robotjáték. A prezentáció során a csapatok bemutatkoztak, ismertették a felkészülés menetét és szót ejtettek az erdőhöz fűződő kapcsolatukról. Az ötletes előadásokat zsűri értékelte, akiknek néhány előadás annyira megtetszett, hogy a robotjáték szünetében két előadást a rendezvény látogatóinak is bemutattak. A bírálók között helyet kapott az Északerdő Zrt. két munkatársa, Bózsó Gyula műszaki osztályvezető és Pál János Viktor műszaki előadó is.

A robotdizájn feladatnál a csapatok egy-egy tagja mutatta be a megépített robotokat. A robotjáték során - az erdőgazdaság munkatársai segítségével összeállított - erdei munkákat imitáló feladatokat kellett elvégezniük, amelyek között egyebek mellett erdei utak javítása, vadvédelmi kerítés építése, faanyagszállítás, vadetetők feltöltése is szerepelt, de még a szemét összeszedésére is voltak megoldási javaslatok.

Az összetett verseny első helyén az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolából érkezett Atomrobotok csoportja végzett. Az Északerdő Zrt. a csapatmunka-prezentációban az erdészeti szempontból legügyesebben összeállított és bemutatott három csapatot külön díjazásban részesítette. Az erdőgazdaság szakmai különdíját az InfoSzöged (Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Sajószöged), a Szent Imre (Szent Imre általános Iskola, Miskolc) és az Atomrobotok (Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Edelény) nevű csapatok kapták.

Az Északerdő Zrt. ezúton is gratulál mind a 12 csapat tagjainak és felkészítőiknek!

Forrás: Északerdő Zrt.