Nyomtatás
Találatok: 610
vasut szilvasvarad 02Az Egererdő Zrt. által üzemeltetett Felsőtárkányi és Szilvásváradi Állami Erdei Vasút, illetve a Mátravasút 2019-es évben is nagy népszerűségnek örvendett a térségben.

Míg 2017-ben közel 358 ezer fő utazott a járatokon, addig 2018-ban már több, mint 376 ezer fő vette igénybe a szolgáltatásokat. 2019-ben tovább növekedett a népszerűség, hiszen az év végi összesített utaslétszám csaknem elérte a 400 ezer főt, mely a Mátravasút felújított pályaszakasz megnyitásának és a népszerű tematikus programoknak köszönhető.

Az ünnepi járatok idén is több ezer látogatót vonzottak. Sajnos a szilvásváradi Erdei sportágválasztó napot elmosta az eső, de a többi rendezvény (Nyuszivonat, Mikulásjárat stb.) sikeresen lezajlott, a kocsik zsúfolásig teltek.

Ezen felbuzdulva a 2020-as évben új programokkal is készülünk! A Kisvasúti Nap idén a Mátravasúton lesz, de több régi programot szeretnénk felfrissíteni, és együttműködni a szilvásváradi Zilahy Aladár Erdészeti Múzeummal is.

Emellett kiemelném, hogy a Mátravasút gördülőállományának felújítása tavasszal befejeződik. Gyöngyös város közkedvelt „öreg hölgye”, Gyöngyi, újult erővel visszaköltözik a városba, akivel az év folyamán többször is találkozhatunk a programokon!

A 2020-as kisvasúti menetrend elkészült, az Egererdő Zrt. közösségi oldalán közzé tettük, és hamarosan a honlapon is elérhető lesz!

Forrás: Egererdő Zrt.