Nyomtatás
Találatok: 467
nyeremenybakAz Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. által tavaly december 27-én megrendezett országos jótékonysági vadászat Fejér megyei eseményére a Zöld Erdő VT felajánlott egy 350 gramm maximált agancssúlyú őzbakelejtést.

A jótékonysági vadászatot követően sorsolással derült ki, hogy ki lesz az elejtő.

A Zöld Erdő Vadásztársaság Martonvásár–Ráckeresztúr környékén egy 5000 hektáros vadászterületet gondoz, több mint húsz éve fejleszti – erejéhez mérten – a vadgazdálkodást. A terület apróvadas jellegű.

„Az elmúlt években örömmel csatlakoztunk a Jótékonysági vadászat Fejér megyei lebonyolításához. Nagyszerű kezdeményezésnek ítéltük meg, hogy a vadásztársadalmunkat az ilyen mértékű összefogás és segítségnyújtás alapján mutassák be a nem vadászók számára. A 2019. december 27-én megtartott jótékonysági vadászat Fejér megyei lebonyolításához a vadászterületünket biztosítottuk, ezen túlmenően pedig felajánlottunk egy őzbakelejtést is.

A vadászat napjára délutáni találkozót egyeztettünk vadászvendégünkkel, akinek már előre jeleztük, arra kell készülnie, hogy több alkalommal meg kell majd próbálkoznunk a vad elejtésével. A jelenlegi helyzetben – nagyon sok ember van kint a területen – oly mértékű a zavarás, hogy sajnos az őzek rejtőzködővé váltak.

Az őzbak területe az úgynevezett Lovagló fasor környékén volt. Némileg kedvezőtlen volt az időjárás, nagyon forgott a szél és csak a második megközelítésre sikerült a bakunk közelébe kerülnünk. Mikor már egészen közel kerültünk hozzá, kiállt elénk úgy 70–80 méterre, de sajnos a háttérben Martonvásár város volt, így nem tehettünk rá lövést. Két sutával egy közeli rozstáblába váltottak be. Mivel nagyon meleg volt és nagy távolságot kellett megtennünk, jól kimelegedtünk mire ismét az őzek közelébe kerültünk.

Amikor eljött volna a pillanat a lövés leadására, az őzbak kiállt a horizontra, így ismét nem lőhettünk. Szerencsénkre egy kisebb lapos részre váltottak át és szépen megálltak úgy 120 méterre, majd ezt követően Máté egy gyors és pontos lapockalövéssel terítékre hozta a bakot. Természetesen, miután megkerestük – ami nem bizonyult egyszerű feladatnak – terítéket készítettünk és megadtuk a vadnak a tiszteletet.

Az ifjú vadászt Hubertusz vagy Diána kegyeibe fogadhatta, mert első kimenetelünkre sikerült terítékre hozni a keresett őzbakot.

Máté öröme határtalan volt a terítékre került őzbak láttán, mi pedig azért voltunk elégedettek, mert egy pontos, precíz lövéssel ejtette el a számára kinézett középkorú bakot. Fiatal vadásztársunknak ez volt élete harmadik őzbakja. „A vadászat során kiderült számunkra, hogy fiatal kora ellenére egy rendkívül vadászias, tisztességes ifjúval sikerült megismerkednünk” osztotta meg gondolatait Kovács János, a vadásztársaság hivatásos vadásza. A vadászaton Mátét Kovács János kísérte, aki azt reméli, hogy egy maradandó élményt sikerült nyújtaniuk az elejtő számára!

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ismételten szeretné köszönetét kifejezni a Zöld Erdő Vadásztársaságnak a felajánlott őzbakért, mint ahogy gratulálni is szeretne Nyul Máténak az eredményes vadászathoz!

Forrás: OJV