Nyomtatás
Találatok: 407
dunaujvarosi orvvadaszAz egyenruhások a helyi vadásztársaság képviselői és a polgárőrök közreműködésével érték tetten a 44 éves férfit.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy helyi lakossal szemben orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a Dunaújvárosi Kohász Vadásztársaság Zrt. területén vadászatra való jogosultság nélkül, illetve idegen vadászterületen vadászként engedély nélkül vad elejtésére vagy elfogására irányuló tevékenységet végzett. A férfit, 2020. május 2-án késő este, a körzeti megbízottak a vadásztársaság munkatársaival és a kisapostagi polgárőrökkel együttműködve fogták el egy vadetetőhöz közeli leshelyen.

Kezében golyós vadászfegyver volt. Igazoltatásakor az adott területre érvényes vadászati szerződést nem tudott bemutatni. Sz. Zsoltot a rendőrök a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A nála tartott fegyvert, éjjellátó távcsövet, lőszereket, valamint a közelben parkolt járművéből előkerült további lövedékeket, késeket, bárdokat és trófeákat lefoglalták a nyomozók.

Forrás: Objektív