Nyomtatás
Találatok: 480
vadhussal halaljak megA balassagyarmati kórház dolgozói az elsők között kapták meg azt a száz kilogramm feldolgozott, kiváló minőségű hazai vadhúst, amivel a vadgazdálkodók önkéntesen segítik az orvosok és ápolók ellátását - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön MTI-vel.


Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár személyesen adta át a környékbeli vadászok adományát, és köszönte meg az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját - ismertette a szaktárca.

Az államtitkár a közlemény szerint elmondta, hogy az AM tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá az egészségügyi dolgozók munkájának támogatásához. A széleskörű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból profi szakácsok által elkészített vadételt, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott vadhúst adományoznak a kórházaknak. Az akció keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 5000 adag vadétel kerül a kórházi dolgozók asztalára.

A Nógrád megyei Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetének felajánlott szarvashúsból összesen kétszáz adag ételt készítenek el a dolgozóknak.

Az agrártárca államtitkára kiemelte: a jó szándék kiegészül azzal, hogy az embereknek lehetőségük nyílik megismerni a kiváló minőségű hazai vadételeket. Kiemelten köszönetet mondott a szaktárca tájegységi fővadászainak, akik kidolgozták és országszerte összefogják a programot, valamint minden vadgazdálkodónak, szakácsnak, vadhúsfeldolgozónak, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Forrás: MTI