Nyomtatás
Találatok: 424
08ozbakSzalayRita scaledMint már írtunk róla, az őzbakvadásztatással foglalkozó vadásztársaságok számára nagy problémát jelent, hogy a vírusjárvány miatt otthon maradnak a külföldi vendégvadászok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az érintett vadásztársaságok többszörösen is rosszul járnak: egyrészt elesnek a trófeák bevételétől, másrészt drasztikus módon leesett az őzhús ára.

Ez utóbbi szorosan összefügg a világméretű járvánnyal, hiszen nem működnek az éttermek, a szállodák, s nincsenek olyan nemzetközi konferenciák sem, ahol a vendégeknek kuriózumként őzhúst szolgáltak volna fel.

Egy vadhúsfelvásárlással foglalkozó kereskedő márciusban se külföldön, sem itthon nem tudott őzhúst eladni, hiszen a bizonytalan jövő miatt senki sem vásárolt tőle. Ráadásul a mindennapi asztalra a magyar emberek megvásárolják a csirkehúst, a sertéshúst, ám az őzhúst nem.
Sokan kivárnak

A külföldi vendégvadászok elmaradása miatt több vadásztársaság kedvezményes árakon kínálja a magyar vadászoknak az őzbak vadászatát, azonban vannak olyan vadásztársaságok is, amelyek kivárnak: egyetlenegy bakot sem hoztak még terítékre.

Kivárnak, hátha az árak elindulnak felfelé, ha elmúlik a járványveszély. Abban bíznak, ha véget ér a krízis, még ott van a július, az augusztus és a szeptember az őzbakvadászatra, nem akarják az értékes vadat elkótyavetyélni.

Forrás: SZON