Nyomtatás
Találatok: 504
Megnőtt a vad okozta balesetek száma. Az utak mentén megjelenő óvatlan őzbakok viselkedése a bakok egy fontos élettani szakaszához, a ozbakveszelyterületfoglaláshoz köthető – tájékoztatott Kasuba András megyei fővadász.

A Szombathely felől Söpte irányába tartó Audi személyautó oldalának a menetirány szerinti jobb oldalról ugrott neki egy őzbak. Az állat súlyosan megsérült.

Vadbaleset történt csütörtökön esete Söpte közelében. Az autó oldalának ugró őzbak az ütközés következtében súlyosan megsérült, így képtelen volt elszaladni. Az autó vezetője tárcsázta a segélyhívót, a kiérkező rendőrök pedig értesítették az illetékes vadásztársaságot.

ozbakveszely2

Az autót vezető középkorú férfit megviselte a baleset. A gyorsan helyszínre érkező vadásztól azt tudakolta, hogy meg lehet-e menteni a bakot? Hozzátette, hogy nagyon sajnálja az esetet és a vadnak okozott szenvedést.

A vadász röviden elmagyarázta az állat egyenként is végzetes sérüléseit, majd gyorsan és kíméletesen megszabadította az őzbakot a szenvedéseitől.

Az őznek eltörtek a végtagjai, a bordái, a csigolyája, jelentős mennyiségű vért vesztett és valószínűsíthetően különféle további belső sérülései is voltak. A vad elszálításáig egy sávon haladhatott a forgalom egy rövid szakaszon. Az Audi vezetője azt mondta, 70-80 kilométer/órás sebességgel haladt a baleset előtt.

Vadbaleset Kisunyomnál

Szarvastehén rohant egy Citroen elé a 86-os főúton, Kisunyom közelében. Személyi sérülés nem történt, a vad nem sokkal a baleset után elpusztult.

ozbakgazolas

Forrás: 112Press