Nyomtatás
Találatok: 523
kamarai nagydijRendes körülmények között alig telik el úgy egy hónap, hogy a megye vadászainak ne legyen alkalmuk összegyűlni.

A koronavírus miatt idén elkerülhetetlen volt a Pápai Agrárexpo és a Vadász-gyereknap törlése, így a június 20-án a balatonfűzfői koronglőtéren megrendezett Vadászkamarai Nagydíj volt az első alkalom a találkozásra.

A Bakony Vadászkürt Egylet üdvözlő fanfárjainak elhangzása után Pap Gyula megyei elnök köszöntötte a „hazai” és a megyehatáron túlról érkező vendégeket, versenyzőket, és nyújtott tájékoztatót a vadászkamarai aktualitásokról. Mint elmondta: az országos szervezet által kiírt pályázatokon nyert forrásoknak köszönhetően idén több alkalommal is lehetőség lesz a hivatásos vadászok lőkészségének fejlesztésére, valamint tanulmányút keretében a csapdázással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteik bővítésére. Augusztus eleje és november között pedig megújul, és új funkciókkal bővül a kamarai székház.

Az egybegyűltek egyperces néma csenddel tisztelegtek a március 16-án 88 éves korában elhunyt dr. Szajkó István emléke előtt.

Dr. Lukács Attila sportvadász alelnök, a Balatonfűzfői Lövész Egylet elnökeként kívánt jó hangulatú versengést, Szent Hubertusz közbenjárását kérve a csapadék elkerülése érdekében.

Az üdvözlő beszédek elhangzása után Putz István ismertette a rottebeosztásokat, és hívta fel a figyelmet a balesetvédelmi szabályok betartására.

A két pályán zajló megmérettetés résztvevőit alaposan próbára tette az erős, 50 km/órát elérő erősségű szél, de mivel az időjárás a vadászat során sem mindig alakul kedvünk szerint, ahogy a pár éve zuhogó esőben is megrendezett versengés során, úgy most is jókedvűen vették az akadályt a vállalkozó kedvűek.

A díjkiosztón Baracskay Lajos titkár ismertette az eredményeket, és mondott köszönetet a szervezők munkájáért, és a versenyzők helytállásáért és kitartásáért.

A teljes eredményjegyzék megtekinthető ide kattintva.

Az előző évi győztes csapat, vagyis a Noszlopi Vadásztársaság jóvoltából a versenyzőket vargányás-szegfűgombás ünőpörkölttel látták vendégül, jövőre ez a megtisztelő feladat a Csobánc Vadásztársaságra hárul majd.

További fotók ide kattintva!

Forrás: OMVK Veszprém