Nyomtatás
Találatok: 541
rendorsegSúlyos vadászbaleset történt Nagybörzsönyben pénteken. A hírt a település polgármestere, vasárnap este pedig a rendőrség is megerősítette.

Információink szerint egy vadászatra érkezett vendég lőtte fejbe a település helyi erdészét. Sz. Péter erdészt a baleset után megműtötték, de az állapota válságos. A polgármester úgy tudja, a következő 24–72 órában dőlhet el, sikerül-e stabilizálni állapotát.

A 444 úgy tudja, pénteken egy vendégvadász érkezett Nagybörzsönybe társával, hogy vadásszon. Mint ilyenkor szokás, az erdész és a két vendég elindult autóval a vadászat helyszínére, de útközben az egyik vendég fegyvere elsült. Sz. Pétert a fején vagy a tarkóján érte a lövés.

A 444 mindezt helyiek szóbeszédéből tudta meg, de a baleset tényét és néhány információt Paulik Oszkár polgármester is meg tudott erősíteni, ám hivatalosan őt sem tájékoztatták az esetről. Paulik elmondta, rendőrségi vizsgálat indult, a kérdéses autót lefoglalták.

Frissítés – A Pest megyei rendőrség kérdéseinkre az alábbi választ adta: „Az eddigi adatok szerint vendégvadászat közben szenvedett – egyelőre tisztázatlan körülmények között – lőtt sérülést a vadászat negyvenkét éves vezetője, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen.”

Forrás: Vadászat.net