Nyomtatás
Találatok: 464
gyerek fotos taborGyermek természetfotós tábor kezdődött a Baranya megyei Martonfán. A fiatal művészek a nemrég átadott Vadász és Ifjúsági Központban ismerkedhetnek meg a fényképezés fortélyaival.

Almafa törzsére kúszó borostyán minél élethűbb megörökítése. Többek között ilyen feladatokat kell megoldani a gyerekeknek a martonfai természetfotós táborban. A gyerekek egy hét alatt megtanulják a fotózás technikai alapjait, illetve a természetfotózáshoz szükséges látásmódot.

– Úgy tűnik, hogy a zöme az kezdő, most kezd ismerkedni a fotózással, tehát keveset fotózott eddig, de érdeklődőek és szerintem rá fognak érezni ennek az örömére. Tehát hogy kimenni, megpróbálni megörökíteni valamit a körülöttünk lévő világból – mondta Selyen József erdőmérnök-tanár.



A programban szerepel vízimadár-fotózás, amihez a fedett leshelyet a gyerekek maguk építik meg, illetve lesz egy olyan nap is, amikor a közeli szarvasfarm állatait kell lencsevégre kapniuk.

– Természetfotósként több mindent észre lehet venni, sokkal több mindent lát egy gyerek a természetből. Észreveszi a pókhálót, a rovart, a bogarat, szóval mindent. a célunk az ezekkel a természetfotós táborokkal, hogy a gyerekek lássák a természetet. Pontosan tudják, hogy mi hogyan mozog a mai világban, a természetben – fogalmazott az Országos Magyar Vadászati Kamara Baranya megyei Területi Szervezet elnöke, Agyaki Gábor.

A tervek szerint a tábor legjobb fotóiból készül a jövő évi vadász falinaptár.

Forrás: Hír TV