Nyomtatás
Találatok: 545
megvertek a vadasztMiután a vadász meglőtte a bacsfai töltés közelében a berni pásztorkutyát, valaki súlyosan megverte őt a saját fegyverével.

Meglőttek egy berni pásztorkutyát, Artost a Bacsfa melletti töltésen, a Duna közelében – tájékoztatott a rendőrség múlt héten.
Martina Kredatusová kerületi rendőrszóvivő közlése szerint a pásztorkutyát lábon lőtték, amikor a gazdái elengedték a szabadban, de a jószág nem pusztult el. A kutya tulajdonosai az ügyben büntetőfeljelentést tettek.

A TV JOJ információi szerint miután a vadász meglőtte a kutyát, valaki orrba és arcon ütötte őt a nyugdíjas férfi fegyverével.
A nagyszarvai Sólyom Vadászszervezet elnöke, Majerik Jozef a televíziónak elmondta, miután megverték a vadászszervezet egyik tagját, otthagyták őt bármiféle segítségnyújtás nélkül.

A történtekről Artos gazdái csak utólag szereztek tudomást, ők ugyanis a lövés után azonnal állatorvoshoz vitték a kutyát. “Ő ott ült, én még mondtam is neki, hogy várja meg a rendőröket. Mi az autóba tettük a kutyát és siettünk Somorjára, csak annyit láttam, hogy egy fiatal család jött utánunk gyerekekkel” – mondta a kutya tulajdonosa.
Majerik elmondta, a vadász épp őzre várt a vadászterületen, amikor a térségbe futott a kutya. “Nem volt különösebben megjelölve, ráadásul egy kisállat után futott, ebben az esetben a vadásznak jogában áll lőni, ez a vadőrség. A részünkről nem történt törvénysértés” – nyilatkozta a vadászszervezet elnöke.

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője közölte, a somorjai rendőrség továbbra is vizsgálja a körülményeket, emellett pedig büntetőfeljelentést tettek testi sértés gyanúja miatt is. A rendőrség mindkét esettel foglalkozik.

Forrás: Novinky.sk